torsdag 4 juli 2013

Haul + Helgkaos.

I fredagsmorse skulle jag och P åka iväg till hans pappa på besök. Det innebär en supertidig morgon för att hinna fram tidigt på förmiddagen. Sagt och gjort, vi packade och ställde klockan på halv fyra, så att vi inte skulle missa tåget 05.25. Vi vaknade inte halv fyra. Vi vaknade fem över fem. 05.05!!!! Fem minuter senare satt vi i en taxi in mot stan och centralen. Taxichaffisen fick köra mot rött och vi hann! Med 30 sekunder över. Tro fan att tåget fastnar i mer än en timme två stationer från vårt mål... fast det är en annan historia.

Med detta vill jag egentligen komma fram till att vi glömde både deodoranter och smink. Egentligen har jag inget emot att gå utan smink, tvärtom så gör jag det ganska ofta, dock så gillar jag inte att glömma saker. Därför fick vi kasta oss in på Lindex i Ulricehamn (det fanns inte så många alternativ) och köpa det mest nödvändiga. Jag passade på att testa fem nya grejer (och inte allt för dyra, det var ju ändå ganska "onödiga köp").

MaxFactors Smooth Effect Foundation i nyansen Buff Beige 55. Tydligen ska denna vara lämplig för känslig hud och ge medium till hög täckning. Än så länge så tycker jag att den är bra, dock så anser jag inte att den ger hög täckning. Nu har jag i och för sig inte försökt mer fler än två lager, men tror ändå inte att den kommer att ge helt flawless hy. Den känns bra på huden och jag upplever inte att den täpper till porer i jämförelse med andra flytande foundations som jag har testat. 

IsaDora Anti Shine Mattifying Powder i nyansen Matte Beige 31 SPF 15. Nyansen är kanske liiiiite för mörk för mig, men kommer att passa bättre och bättre nu under sommaren (om vi får någon sol, det vill säga) men såg ändå förvånansvärt bra ut. Jag såg lite solbränd ut, men det såg jämnt och fint ut. Och om det höll sig matt? Helt och hållet. Detta är den produkten som jag blev mest nöjd med. 

IsaDora Eyebrow pencil with brush i nyansen 21 Dark Brown. De dagar jag inte vill sminka mig men ändå se lite fräsch ut så målar jag brynen. Jag färgar håret mörkt, är egentligen en jätteljus blondin, så mina bryn passar inte riktigt in om jag inte ser till att de blir mörka. Därför behövde jag en ögonbrynspenna - fastän jag oftast målar med skugga. Borsten är superbra, och pennan är helt okej. Färgen är ganska snygg också. Inget speciellt, en medelprodukt.

Maybelline The Colossal Volum' Express mascara i nyansen Svart. Denna ska ge "kolossal" (tydligen upp till 9 gånger storleken) volym med bara ett lager. Men nä. Det gör den inte. Det är en bra mascara, borsten är stor och jag vet att det är många som gillar det. Vill inte ge en hel recension för har bara använt den ett par gånger. Oftast så tycker jag att mascaror blir bättre efter en vecka ungefär, kanske för att dom inte är så lösa då? Hrm.

Lindex puderborste. Hård och sträv mot huden. Men bra när man glömt allt hemma. Kommer nog inte att använda den om jag inte måste. 
1 kommentar: