söndag 14 december 2014

Mirakelkur för naglar och nagelband

Hej! Det var ett tag sedan. Livet, ni vet. Nåja. Så blir det ibland (ofta för mig, senaste åren).

Tänkte tipsa om hur jag håller mina nagelband och naglar i trim. I de perioder då jag kör detta så har jag starka naglar som inte skivar sig och nagelband som mår toppen. Fuskar jag så går det åt helsike, då jag har väldigt känsliga nagelband. Tyvärr. Helst så bör jag göra det en gång i veckan, då blir mina naglar otroligt starka.

I en skål häller jag ättikssprit (så mycket så att du kan stoppa ner fingrarna senare) och cirka en matsked matolja av något slag. Tror att mandelolja är en av de bättre oljorna att använda men jag bor med en nötallergiker så det är inte aktuellt här hemma. Denna gången blev det rapsolja. Sist men inte minst slänger jag i cirka en tesked bikarbonat. Ner med fingrarna och låt vila i sörjan i fem minuter minst. Det kommer att spraka och bubbla, wie.

Efteråt masserar jag in oljan ordentligt i nagelbanden, ibland tar jag hjälp av bomullspads, och låter den sjunka in rejält. Jag avslutar med att tvätta av händerna i endast vatten, för att sedan använda nagelfil (hittar inte min glasfil, panik!) och så tar jag bort eventuell smuts under naglarna. Tryck ner nagelbanden passar jag på att göra också.

Sist men inte minst använder jag skinfood, ridgefiller (vid behov) och underlack innan jag målar i någon härlig färg. För mig är detta en mysstund så brukar passa på att ha doftljus och någon rolig serie i bakgrunden.

Obs! Fick tipset från youtube för längesedan, minns tyvärr inte från vem.
3 kommentarer:

  1. Ska absolut ta och testa detta, Tack för tipset! :)

    SvaraRadera
  2. Hej, jag ville bara kika in och tipsa om en tävling jag har på bloggen! Jag lottar ut ett presentkort på 1000 kronor hos Klockkungen, där det finns klockor som tex Michael Kors, Marc By Marc Jacobs, Daniel Wellington och Fossil! http://fashionjoint.se/2014/december/vinn-1000-kronor-hos-klockkungarna.html#comment Hoppas du får en fin dag!

    SvaraRadera