fredag 26 oktober 2012

Nails. Inspo.


Djurtestat smink - no more.

Det började med att jag vann boken Badskumt inne hos Julia. Sen har det eskalerat. Eller ja, det har inte gått så jävla snabbt egentligen, livet har kommit emellan (hahaha, det uttrycket alltså.). Där och då fick jag kunskap om vad shampoon,balsam, lotions och allt annat egentligen innehåller. första steget var att sluta med shampoo (that I did). Nästa skulle bli att sluta med balsam också (ägg/bikarbonat-tvätt) men så långt hann jag inte. Klippte mig, fick massa skit i håret och pang tillbaka på ruta ett. Nästan. Nu letar jag efter bra noo poo-produkter som jag kan ha för att slippa se ut som en blandning mellan Justin Bieber och åttiotalet, sen är det all in igen. (Har du tips så kommentera gärna!)



Nu läser jag in mig på vilka märken/företag som testar på djur respektive använder animaliska produkter. Från och med idag så blir det inga nya köp från ett märke som testar på djur. Det blir att läsa på nu i början men det kommer att gå smidigare när man väl har koll. Jag kommer att rensa lite bland lotions och smink, men jag kommer inte att kasta allt som är djurtestat. Känns som ännu en synd, liksom. Däremot: No more!

Målet är helt veganska produkter, men jag är newbie så skjut mig inte om jag missar något i början och köper fel. Informera mig istället!

Detta känns perfekt. PERFEKT. Lagom till att jag slutar äta kött nu också. 

Titta nedan. Min lillknott som bebis. Sådana här fina djurtestar företag alltså på. Bland annat genom att sticka nålar i ögonen på dom... 









torsdag 25 oktober 2012

Christian, I love you






NOTD - Tiger

Idag har jag förvandlats till en tiger. IsaDoras 713 South Beach som grundfärg, med ett Elfs mattlack på och till slut Kleancolors dekorationslack (smal pensel) i färgen 01 Tuxedo Black för ränderna. Har inget överlack då jag inte vill förstöra den matta känslan på den orangea färgen, samtidigt som jag vill att de svarta ränderna ska vara glansiga. Det håller antagligen inte så länge, med andra ord.

Första gången jag gör en sådan här design så tyckte ändå att det blev snyggt. För en förstis liksom.

Och ja. Nagelbanden behöver akut hjälp.




onsdag 24 oktober 2012

MAKE UP

Så här såg jag ut igår. På läpparna hade jag både penna, tint och stift för att få den exakta nyansen som jag var ute efter. En enkel, men snygg sminkning enligt mig själv. Trivs i det!






Produkter

Bas/Ansikte:
L'oréal Nude magique BB Cream, för ljus hy
Wet 'n' Wild Cover all Concealer palette
TiKei Foundation, nyans P3
TiKei Finishing Veil, Matte
IsaDora Perfect Powder Rouge, 19 Frosty Mocha

Bryn:
Elf Eyebrow kit, medium

Ögon:
Elf Flawless Eyeshadow "palette", Tantalizing Taupe
IsaDora Colorful Eyeliner, 12 Dark Brown
Oriflame Wonder lash mascara, Black

Läppar:
Golden Rose (?) lipliner, No. 206
Becca Beach tint, Strawberry
Kleancolor Everlasting lipstick, 735 Red



tisdag 23 oktober 2012

Bad hair-day

Minns ni när jag hade en så pass dålig hårdag att jag såg ut som en blandning mellan typ Justin Bieber och Steve Urkel? Inte? FÖR DET ÄR IDAG.

Whatever. Vi ses efter skolan!


söndag 21 oktober 2012

NOTD

Idag har jag riktigt fina naglar om jag får säga det själv. Skönt med något uppiggande när man vill sova dygnet runt efter att ha tittat ut. Jag är inte så stort fan av kyla, regn och höst så nagellack och fina koftor får mig att överleva denna deppiga årstiden.

Denna gången har jag två lager OPI:s Danke shiny red på alla naglar och sen två tunna lager av Deborah Lippmanns Razzle Dazzle på ringfingrarna. Piffigt men inte för mycket. Perfekt, med andra ord. Båda lacken är ett rent nöje att använda. Två tunna lager räckte som sagt för att täcka, bra penslar och lagom tjock formula.





fredag 12 oktober 2012

Danke shiny red

Imorgon firar jag och P två år som officiellt par. Det ska vi fira med mys och ishockeymatch på Hovet (perfekt dag, med andra ord ♥) men redan idag fick jag en överraskning av P! I veckan pratade jag om att jag funderade på att köpa ett OPI-lack (då jag konstigt nog inte äger/ägde hihi ett enda ännu) och att jag antagligen skulle ta ett fint från Germany-kollektionen. Gissa vad fina pojkvännen gav mig idag då? Jo, Danke shiny red från just nyss nämnda kollektion hos OPI. Lyckan alltså! Det är så himla fint! 

Det är lite mörkare än på bilden som vi tagit här hemma men lägger in en bild till under. Visar det på naglarna imorgon.


söndag 7 oktober 2012

LIPSTICK: KLEANCOLOR 735

Titta på detta fina, superröda läppstiftet från KLEANCOLOR. 735 Red. Helt underbart är det. Sitter på ganska okej också, testat ett par gånger utan läppenna under. Råkade bli gånger då jag åt och drack en hel del, men satt ändå okej. Lätt att applicera och billigt. Finns att köpa på Beautyjoint som i övrigt har många billiga nagellack. Tänk på frakten bara, den går på en hel del!

Och nej, det är inte ojämnt nere på vänster sida, dock så går min läpp jävligt konstigt där, hahah.


lördag 6 oktober 2012

ELF-beställning

Fick paket häromdagen, beställningen från ELF hade dykt upp på Coop.

Detta fick det bli denna gången: clear-lack, mattlack, ögonfransböjare, ögonbrynskit (som funkar skitbra till mig, så länge jag använder en ordentlig borste) och matt läppfärg i en härlig rosa färg. Sen bestämde jag mig för att testa studiolinjens puderborste - supermjuk och har hittills testats en gång och täckt riktigt bra med mineralsmink.


fredag 5 oktober 2012

Mattlack från ELF

Tidigare så har jag använt Matte about you från Essie som älskat och välanvänt mattlack, men nu tänkte jag testa ELF:s version istället. Här har jag det ovanpå China Glaze 860 Grape pop (som i övrigt är väldigt höstigt, fint och enkelt).

Det matta lacket verkar först okej. Det flyter på bra, torkar hyffsat snabbt (bortskämd med Matte about you's supersnabba torkning) och den matta finishen är fin men inte lika tydlig som hos Essie's motsvarighet. Det som är sämst är dock att det börjar att flagna redan inom ett dygn (!) fastän jag använde underlack och lacket i sig håller i sig längre än så. Men för 28 kronor så duger det, antar jag.

Och ja, mina nagelband ser fortfarande ut som skit och gör väldigt ont.



torsdag 4 oktober 2012

Kortklippt: Älskart.

Gillar fortfarande min nya frisyr som fan. Kort, bekvämt och moget. Lite kul att ha en riktig frisyr också, inte bara rakt avklippt som tidigare. Supernöjd och rekommenderar er verkligen Lisa på salongen Annelee i Älvsjö.

tisdag 2 oktober 2012

Glossybox: September

Dåliga bilder men de får duga. Min telefon var på lagning när boxen dök upp så fick ta med min padda, och kan säga att det var lite jobbigt att stå där och fota med den stora! Haha...

I alla fall! Boxen innehöll denna månaden:
1. Cowshed, Cat Pat, återfuktande handkräm - Ekologiska ingredienser och finaste namnet (Cat pat!!!)
2. Figs & Rouge, 100% organic balm - Funkar för både läppar, händer och torr hud. Söt är den också!
3. Anatomics, Dont just clean it woman, scrub it - Body scrub som luktar underbart! (melon).
4. Balance me, Ansiktsrengöring - Ska tydligen vara naturlig och riktigt effektiv, så ser fram emot att testa denna.
5. Biosilk, Silk Therapy - Återuppbygger skadat hår och gör håret lent.

Roligast? Svårt att säga, det var en bra box överlag tycker jag. Sämst? Ingen sminkprodukt. Ganska tråkigt, men funkar denna gången då boxen i övrigt är så intressant med roliga märken, naturliga produkter och UNDERBARA DOFTER PÅ ALLT!




Tidigare boxar:Augusti:http://bamsbox.blogspot.se/2012/09/glossybox-augusti.html
Juli: Ej publicerat.
Juni: http://bamsbox.blogspot.se/2012/07/glossybox-juni.html
Maj: http://bamsbox.blogspot.se/2012/05/glossybox-maj_30.html
April: http://bamsbox.blogspot.se/2012/05/glossybox-april_01.html
Mars: http://bamsbox.blogspot.se/2012/04/glossybox-mars.html
Februari: http://bamsbox.blogspot.se/2012/03/glossybox-februariboxen.html
Januari: http://bamsbox.blogspot.se/2012/02/glossybox-januari.html